top of page

Zeytinyağı ile Kızartma

Zeytinyağı, yağı oksidasyondan koruyan polifenol adı verilen antioksidanlarla doludur. Yiyecekleri kızartmak için gereken ısı, zeytinyağının kimyasal bileşimini değiştiremez ve bu nedenle tüm besinleri saklar.





Zeytinyağının tadı ve kokusu daha güzeldir! Doğru sıcaklıklarda ve uygun pişirme teknikleri ile kullanıldığında zeytinyağı, yüzeyde yağın nüfuz etmesini engelleyen ve lezzetini artıran bir kabuk oluşturur. Zeytinyağında kızartılmış/pişirilmiş yiyecekler, diğer yağlarda kızartılmış yiyeceklerden daha düşük yağ içeriğine sahiptir ve önemli ölçüde daha fazla besin maddesine sahiptir, bu da zeytinyağını kilo kontrolü için daha uygun hale getirir.

Sadece sızma zeytinyağı ile kızartma yapmakla kalmayıp, yemeklerinizde de kullanmalısınız. Tekli doymamış yağ asidi ve polifenolik içeriği nedeniyle ısıya iyi dayanır; aynı zamanda diğer yağlara kıyasla daha güvenli, daha sağlıklı ve daha lezzetli bir seçimdir. Yüksek tekli doymamış yağ yüzdesi, zeytinyağının yüksek ısıya maruz kaldığında daha iyi dengelenmesine yardımcı olur. Zeytinyağının aksine, çoklu doymamış yağları yüksek olan diğer yağlar, yüksek ısıda hızla oksitlenir ve zararlı serbest radikalleri serbest bırakır.


61 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page